8 Haziran 2012 Cuma

Sokak Kedisi İrma’nın Üç Kızı: Şivekar, Masume ve Emma…

Sokak kedisi İrma’nın üç kızı: Şivekâr, Masume ve Emma… 
Yavrularını getirip pencereme bırakan anneleri yüzünden iki buçuk aydır baktığım üç oyunbaz kedi.
Artık yeni bir yuva bulmalarının zamanı geldi. İlgilenenler için bilgileri aşağıda.


Kedilerin üçü de dişi, eğitimli, meraklı, oyunbaz...
Masume: Beyaz renkli olan.. İnanılmaz uyumludur, kucakta uyumaya bayılır. Saf saf bakar ama çok da zekidir. İdeal ev kedisi diyenlere öneri: Masume’dir…  Çünkü %100 cotton’dur. Resmi altta...


Şivekâr: Kara olan.. En cilvelileri, en oyunbaz olanı, insanlarla en çok iletişim kurmaya çabalayanı bu. Paçanızdan tırmanır, elinizi yalar, bir şekilde oyuna ikna etmeye çalışır. Siz uyurken gelip göğsünüze yatar, iki kolunu da açıp, “burası benim başkası uyuyamaz” postası koyar. Şivekar’ın halk dilindeki karşılığı olarak kendisine “Binnaz” dediğimiz de oluyor. Alttaki resim parmağımı yakalamaya çalıştığı bir an çekildi..


Emma: Gri olan.. Baştan aşağı asil. Kedi dediğin asil olur lafı Emma için söylenmiş. Kardeşleriyle büyük bir keyifle oynar, hoplar, zıplar. Ama onları birer zıpır olarak gördüğünü de belli eder. Gereğinde tavır koyar, gereğinde yalnız takılır. Dedik ya aristokrasinin çağımızdaki örneklerinden Miss. Emma.. Alttaki resimde görülüyor. 


Dediğim gibi, bu tekir kedileri, anneleri doğumdan sonra getirip pencereme bıraktığı için mecburen eve aldım. Annelerinden iki buçuk aydır süt emdiler. Çok mutlu bir aile olarak oynayıp zıpladılar ve gayet sağlıklılar. Şimdi belli bir seviyeye geldiler. Artık kendilerine bir yuva bulabilirsem görev başarıyla tamamlanmış olacak.. Anneleriyle ilgilenmeye devam edeceğim. Ama yavrulara yuva bulmak vacib oldu.. Alttaki resim de anne İrma'nın resmi..


Şimdi efendim, Ankara/Çankaya’dayız, bu yavru kedileri sahiplenmek isteyen hayır sahibi müstesna insanlar zenemir@gmail.com adresine mail atarak bana ulaşabilirler. Ya da twitter.com/emir_zen adresinden twit yollayabilirler. DM'den tel. no bırakanları da arayabilirim.
Birbirlerine çok alışıklar. Sürekli oyunlar oynuyorlar. İkili ya da üçlü almak da çok ciddi eğlence olanakları sunar, tüyo vermiş olayım.. Anneye mecburen bakacağım ama isteyen olursa, onu da verebilirim 
Son olarak İrma ve aile üyelerinin fotoğraflarını çekerken üç poz içinde nasıl uyuya kaldıklarının resimleriyle kapatalım.




İletişim adresleri:

zenemir@gmail.com 

twitter.com/emir_zen 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder